Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

LIVING | DO IT - Βαζάκι για ρεσό με γκλίτερ.

LIVING | Βαζάκι για ρεσό με γκλίτερ.


 Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του χρόνου, που σχεδόν όλα επιτρέπονται. Η ατασθαλίες στο φαγητό, το λίγο παραπάνω κρασί και σαμπάνια (αν δεν οδηγείτε), ο ένας ακόμη κουραμπιές, αλλά και τα γκλίτερ στη διακόσμηση. Η λίγη παραπάνω χρυσόσκονη στα στολίδια δεν έβλαψε ποτέ κανένα, μιας και δε θεωρείται υπερβολή, αντιθέτως προσδίδει κάτι το παραμυθένιο στο στολισμό. Πόσες φορές δεν έχουμε μπει στον πειρασμό, να ''μουτζουρώσουμε'' κάποιον στο πρόσωπο, με το γκλίτερ που έχει μείνει στα χέρια μας από μια μπάλα και να γελάσουμε με την καρδιά μας. 

 Αυτό γίνεται ακόμη καλύτερο, όταν χρησιμοποιούμε άφθονη χρυσόσκονη, για να φτιάξουμε μόνοι μας στολίδια. Μη σκέφτεστε τόσο τα χαλιά ή το χαμό που θα δημιουργηθεί. Αυτές οι στιγμές χαράς με οικογένεια και φίλους, είναι αυτό που μετράει περισσότερο τις γιορτές, πέρα απ' τη γαλοπούλα και το φλουρί.

  Έτσι, μια πολύ καλή και πάντα οικονομική ιδέα, είναι να διακοσμήσετε βαζάκια για ρεσό με χρυσόσκονη. Τα βαζάκια αυτά θα τα βρείτε σε πολύ χαμηλή τιμή, σε πολυκαταστήματα παιχνιδιών (στους διαδρόμους με τα είδη σπιτιού) ή σε καταστήματα με είδη διακόσμησης. Τα γκλίτερ, είτε σε βαζάκια σκόνης, είτε έτοιμα, σε κολλώδη μορφή, μπορείτε επίσης να τα βρείτε σε πολυκαταστήματα παιχνιδιών, βιβλιοπωλεία, ή εποχιακά καταστήματα. Εάν προτιμήσετε γκλίτερ σε σκόνη, θα χρειαστείτε μια υγρή κόλλα την οποία θα απλώσετε στα βαζάκια και από πάνω θα πασπαλίσετε είτε με ένα αυτοσχέδιο χάρτινο χωνάκι, είτε με κουταλάκι τη χρυσόσκονη. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή, γρήγορη και, φυσικά διασκεδαστική. Μπορείτε να διακοσμήσετε τα βαζάκια, με σχεδιάκια της εποχής, όπως νυφάδες, δεντράκι, μπαλίτσες κλπ, ή απλά σχηματίζοντας γραμμές, περιμετρικά. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας και τη διάθεση των γιορτών. Τέλος, εάν θέλετε να τα χρησιμοποιείτε όλο το χρόνο, μπορείτε μετά το πέρας των γιορτών, να τα μουλιάσετε σε ζεστό νερό και να τρίψετε ελαφρά, μέχρι να φύγει εντελώς το γκλίτερ. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα διακοσμήσετε με τον ίδιο τρόπο, με σχέδια που ταιριάζουν σε κάθε εποχή, ή να τα αφήσετε σκέτα. 

 Μια απολαυστική διαδικασία, για μικρούς και μεγάλους και με μοναδικό αποτέλεσμα, με ελάχιστο κόστος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου