Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

FUN | EXODOS - Η Ωραία Κοιμωμένη στο Μέγαρο Μουσικής.

FUN | Η Ωραία Κοιμωμένη στο Μέγαρο Μουσικής.


 Το τι περιλαμβάνει η ιδανική έξοδος για κάποιον νομίζω ότι είναι συνάρτηση του τι του λείπει ή τι του έχει λείψει. Εμένα λοιπόν μου έχει λείψει το ταξίδι μέσα από το μαγικό κόσμο του χορού. Γι αυτό κι ακούγοντας στο ραδιόφωνο πως το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί την Ωραία Κοιμωμένη με μερικά από τα αστέρια των μεγαλύτερων μπαλέτων του κόσμου, πέταξα από τη χαρά μου!


 Η Ωραία Κοιμωμένη είναι Μπαλέτο σε πρόλογο και τρεις πράξεις. Η ιστορία γνωστή σε όλες. Βασισμένη στο παραμύθι του Καρόλου Περό, η “Ωραία Κοιμωμένη” δικαιολογεί τη φήμη της πιο συγκινητικής ιστορίας του κλασικού μπαλέτου. Η νεογέννητη Πριγκίπισσα Αουρόρα, δηλαδή η Πριγκίπισσα Αυγή, δέχεται στην προς τιμήν της γιορτή στο παλάτι τις ευχές από τις εφτά Μοίρες. Της Ομορφιάς, της Καλοσύνης, της Τρυφερότητας, της Γενναιοδωρίας, του Θάρρους, της Εργατικότητας, της Ευγένειας. Πριν όμως της ευχηθεί η έβδομη Μοίρα η γριά μάγισσα, που δεν είχε προσκληθεί στη γιορτή, καταριέται την Πριγκίπισσα Αυγή να τρυπηθεί από ένα αδράχτι στα δέκατα έκτα γενέθλιά της και να πεθάνει. Κάτι όμως που δεν επιτρέπει η έβδομη Μοίρα και η δύναμη του Καλού που τελικά φροντίζουν να χαρίσουν ζωή και ευδαιμονία στην Πριγκίπισσα και στο Βασίλειο.

 Στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους χορεύουν Σολίστ του Covent Garden, του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου, του Θεάτρου Μαρίνσκι, του Μπαλέτου Μπολσόι, της Όπερας του Παρισιού, του Μπαλέτου του Κρεμλίνου, του Μπαλέτου του Τόκυο, του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας και του English Νational Ballet.

Μια παράσταση μοναδική, γεμάτη από τη μαγεία που λέγαμε και παραπάνω, σε μεταφέρει γρήγορα στο πνεύμα των Χριστουγέννων!

Πληροφορίες παράστασης
Χώρος: Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Ημερομηνίες/ Ώρες έναρξης:
14-16,19-23,25-30 Δεκεμβρίου /20:00
15,16,22,23,26,28,29,30 Δεκεμβρίου/16:00
Φοιτητικά-Παιδικά:  Έκπτωση 50% επί της τιμής της κάθε ζώνης

Εκδοτήρια εισιτηρίων:  Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Ομήρου 8, Αθήνα
Tηλ 210 7282333
ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τηλ 210 7282367

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου