Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

BODY & MIND | ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - Πώς να γίνω ελκυστική-κός;

BODY & MIND | Πώς να γίνω ελκυστική-κός;



 Άραγε του/της αρέσω; Μα καλά… Τι λάθος κάνω και δε με θέλει; Μα τι του/της βρήκε; Αυτές και άλλες τέτοιου είδους ερωτήσεις πιθανόν να έχουν περάσει απ’ το μυαλό σου κάποια στιγμή..Αλήθεια τι είναι αυτό που μας κάνει ελκυστικούς;

 Κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι η εξωτερική εμφάνιση. Σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο. Δεν είναι όμως απαραίτητο αυτό. Εξάλλου οι περισσότεροι θα έχετε κάποιο παράδειγμα από κάποιο ζευγάρι που θεωρείτε αταίριαστο εμφανισιακά. Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το αν κάποιος είναι ελκυστικός σε κάποιον άλλον ή όχι. Ένας απ’ αυτούς είναι τα βιώματα και τα πρότυπα του κάθε ανθρώπου. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανόν , πως αν δεν αρέσεις σε κάποιον, να μην οφείλεται απαραίτητα σε κάτι “άσχημο” που έχεις επάνω σου ή κάποιο λάθος που  έχεις κάνει.Ίσως να σημαίνει πως εκείνος/εκείνη έχει μια άλλη εικόνα στο μυαλό του για τον σύντροφό του/της, διαμορφωμένη από όσα έχει ζήσει ως τώρα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποια μυστικά για το τι μπορείς να κάνεις και τι να μην κάνεις ώστε να είσαι περισσότερο ελκυστική-ός.

 Πίστεψε στον εαυτό σου: Έτσι δίνεις την ευκαιρία στον άλλον να καταλάβει ότι είσαι σίγουρη/-ος γι’ αυτό που είσαι και γι’ αυτά που θέλεις. Δείχνοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό σου δίνεις μια αίσθηση σταθερότητας. Σημαντικό στοιχείο σε κάθε είδους σχέση.

 Δείξε ότι έχεις αυτοπεποίθηση: Είναι το πιο πολύτιμο “όπλο” σου.  Η μαγική λεξούλα που σου προσδίδει γοητεία.. Αν νιώθεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση, τότε αυτό εκπέμπεται..Το δείχνεις με τη συμπεριφορά σου, τη στάση του σώματος, ακόμα και με τον τόνο της φωνής σου. Η αυτοπεποίθηση εκτός του ότι ελκύει , σε βοηθάει ώστε να κάνεις καλύτερη επιλογή συντρόφου.

 Καταπολέμησε τις ανασφάλειές σου: Αν έχεις ανασφάλειες αντανακλώνται στη συμπεριφορά σου και κουράζουν τον άλλον.

 Μην προσπαθήσεις να δείξεις κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που είσαι: Να είσαι πάντα ο εαυτός σου. Δε μπορείς να ξέρεις τι αρέσει στον άλλον ώστε να φερθείς ανάλογα.  Εξάλλου, τι θα διάλεγες; Να χεις ανθρώπους δίπλα σου που σε θέλουν γι’ αυτό που είσαι ή ανθρώπους που θέλουν να σε φέρουν στα μέτρα τους;

 Σκέψου θετικά: Μην προκαταβάλλεις τον εαυτό σου με αρνητικές σκέψεις του τύπου αποκλείεται να του/της αρέσω. Αν το κάνεις το πιθανότερο είναι να προκαλέσεις εσύ η ίδια/ο ίδιος το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα με τη συμπεριφορά σου.

 Χρησιμοποίησε το χιούμορ σου: Είναι ένας καλός τρόπος να προσεγγίσεις τον άλλον χαλαρά και ευχάριστα.

 Μην δείχνεις ότι ζηλεύεις: Η ζήλεια φανερώνει ανασφάλεια. Κουράζει και απομακρύνει τον άλλον.

 Να είσαι ειλικρινής: Τα ψέματα κλονίζουν την εμπιστοσύνη και φθείρουν τη σχέση.

 Μην είσαι πάντα διαθέσιμος αλλά ούτε και αδιάφορος: Έτσι θα διατηρείς αμείωτο το ενδιαφέρον του ατόμου που σε ενδιαφέρει.

 Φρόντισε τον εαυτό σου. Μην επαναπαύεσαι: Ακόμα κι αν κερδίσεις το ενδιαφέρον του άλλου μη σταματήσεις να περιποιείσαι τον εαυτό σου.

Να θυμάσαι! Τίποτα δεν είναι δεδομένο..

Καπουκάκη Μαρία,
Ψυχολόγος, πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών
Ελ.Βενιζέλου 106, Καλλιθέα, Αθήνα
Τηλ.6979404783, 2109593836
www.psyxologia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου