Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

LIVING | DECO - Velvet is everywhere.

LIVING | Velvet is everywhere.


 Βlue Velvet τραγούδησε πρόσφατα η Lana Del Ray και όχι άδικα, μιας και το βελούδο είναι σχετικά νέο trend και στην εσωτερική διακόσμηση. Σχετικά νέο, μιας και πρώτη φορά, έντονα, το είδαμε έντονα στην διεθνή έκθεση Maison Objet το 2009 και 2010, αλλά φέτος κάνει αισθητή την παρουσία του στη χώρα μας και στο ευρύ κοινό γενικότερα. 

Armchair Fratelli Boffi, έκθεση Maison Objet 2009
 Σε χρώματα πολύτιμων λίθων, όπως αμέθυστου, μπλε κοβαλτίου και ζαφείρι, το βελούδο έρχεται να κατακτήσει τα σαλόνια και τα υπνοδωμάτιά μας. Μαξιλάρια και ριχτάρια θεωρούνται οι πιο επισφαλής και επιλογές για την ένταξη αυτής της τάσης στη καθημερινή μας ζωή. Μοβ βελούδινος καναπές, διακοσμημένος με μπλε βελούδινα μαξιλάρια, μπορεί στο πρώτο άκουσμα να φαίνεται εξτρίμ, παρ' όλα αυτά, εάν εφαρμοστεί σωστά, ζεσταίνει το χώρο, ενώ παράλληλα προσφέρει μια αίσθηση πολυτέλειας. 

 Για πιο κλασικά γούστα, υπάρχουν πάντα τα γήινα χρώματα, τόσο σε καναπέδες όσο και σε καρέκλες, που μπορούν να συνδυαστούν με μαξιλάρια ανάλογου χρώματος. Εάν φυσικά, δε θέλετε να διαθέσετε μια ολόκληρη περιουσία για να αλλάξετε τη διακόσμηση του χώρου σας, μπορείτε να προσθέσετε μικρές βελούδινες πινελιές στο χώρο, συνδυάζοντάς τες με πολλά διαφορετικά υφάσματα ή να αλλάξετε απλά το κάλυμμα του καναπέ ή της πολυθρόνας που ήδη διαθέτετε. Έτσι, ο χώρος αλλάζει αμέσως, ενώ εσείς μπορείτε, ανάλαφροι πια απ' το άγχος των χρημάτων, να απολαύσετε αυτή την αλλαγή στο νέο σας χώρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου