Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

FASHION - NEWS | Οι εκπτώσεις και πώς να αγοράσεις έξυπνα!



FASHION - NEWS | Οι εκπτώσεις και πώς να αγοράσεις έξυπνα!


Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, οι εκπτώσεις φέτος, φαντάζουν περισσότερο ως μάννα εξ ουρανού. Προβλέπεται κατακόρυφη πτώση των τιμών, λόγω της περιορισμένης κινητικότητας των προηγούμενων μηνών, γεγονός που θα οδηγήσει ολοένα και περισσότερες από εμάς να ξεχυθούμε στα μαγαζιά. Πάντα, αλλά ακόμα περισσότερο φέτος, καλό θα είναι να διαχειριστούμε την περίοδο των εκπτώσεων σωστά, ώστε να αγοράσουμε αυτά που θέλουμε, αλλά και να μας περισσέψουν χρήματα. 



Εμείς εδώ στο Loop, σου προτείνουμε μερικές κινήσεις και τακτικές που θα σε βγάλουν νικήτρια στις χειμερινές εκπτώσεις που ξεκινάνε σήμερα.

       1.         Όρισε το budget σου. Αποφάσισε το ποσό που θες να διαθέσεις για ψώνια στις φετινές εκπτώσεις. Προσπάθησε να είναι όσο το δυνατό πιο ρεαλιστικό και κατά προτίμηση σε cash. Αν το καλοσκεφτείς, έχει σημασία.
        2.       Φτιάξε λίστα. Στις υποκατηγορίες του Fashion, θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για έμπνευση. Δες τι σου αρέσει και ταίριαξέ τα με αυτά που χρειάζεσαι. Στη συνέχεια, φτιάξε μια λίστα για τις αγορές σου, την οποία θα έχεις μαζί σου στα μαγαζιά. Θα δεις ότι θα σε βοηθήσει, σε συνδυασμό με το budget σου, να μη ξεφύγεις με περιττά έξοδα.
        3.       Επένδυσε σε διαχρονικά κομμάτια. Τα κομμάτια που έβαλες στη λίστα σου, προσπάθησε να είναι όσο το δυνατό πιο διαχρονικά. Η μόδα μπορεί να αλλάζει, αλλά κάποια πράγματα είναι βασικές αξίες (δες Build your basics) και θα σε συντροφεύουν, όσες τάσεις κι αν περάσουν.
        4.       Κάνε έρευνα αγοράς. Βγες στα μαγαζιά χωρίς χρήματα. Η ψυχολόγος μας, μας είχε συμβουλεύσει στα ψώνια των Χριστουγέννων να κάνουμε βόλτα στα μαγαζιά, έχοντας καθόλου χρήματα πάνω μας.  Μπορείς να εφαρμόσεις αυτή την τακτική, για να σιγουρέψεις, ότι δε θα καταφύγεις σε παρασπονδίες κατά τη διάρκεια της έρευνάς σου. Παράλληλα, ψάξε στο internet και σύγκρινε τιμές, πιο εύκολα και γρήγορα, ακόμα και σε μαγαζιά που δεν προλαβαίνεις να πας, στα πλαίσια μιας έρευνας, επί ποδός.
         5.       Ξεκίνα γρήγορα. Προσπάθησε να τελειώσεις με τα παραπάνω βήματα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Έτσι θα προλάβεις νούμερα στα κομμάτια που έχεις επιλέξει, θα έχεις το περιθώριο να ελέγξεις την ποιότητα, τυχόν ελαττώματα κλπ, αλλά και να σιγουρέψεις ότι θα βρεις πριν τελειώσει, αυτό που ψάξεις.

ΤΙΡ: Άφησε ένα χρηματικό περιθώριο ελεύθερο, ώστε να μπορείς να δαπανήσεις μερικά χρήματα και στην περιόδο των προσφορών, μετά το πέρας των εκπτώσεων.
Μείνε συντονισμένη όλη την περίοδο των εκπτώσεων, για προτάσεις και για τα κομμάτια που θέλουν να τα…τσιμπίσεις!

Καλά ψώνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου